EDUCAȚIE

Susținem campanii și sesiuni de informare pe teme ce intră în sfera educației sexuale comprehensive. În lipsa orelor de educație pentru sănătate din școli și licee, singura alternativă pentru copii și adolescenți rămâne internetul, care oferă informaţii ce nu pot fi controlate din punct de vedere al corectitudinii și oferă modele care pot predispune la comportamente abuzive sau negative.

România este țara cu cele mai multe nașteri în rândul minorelor din Uniunea Europeană.  Unul dintre motivele pentru care am ajuns în această situație o reprezintă lipsa informării pe subiecte din sfera educației sexuale.

Legislația din domeniul educației prevede încă din anul 2004 o materie opțională intitulată „Educație pentru sănătate” ce include informații despre despre concepție, contracepție și infecții cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, datele arată că doar 5% dintre elevi participă la acest opțional. Acest procent se datorează faptului că instituțiile de învățământ nu promovează acest opțional în rândul elevilor. Cu alte cuvinte, chiar dacă elevii își doresc să participe și părinții își dau acordul pentru participarea acestora, școlile nu oferă acest opțional.

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală este una dintre puținele organizații din România care vine în sprijinul elevilor și al profesorilor prin proiecte ce își propun să crească gradul de informare și conștientizare.