tineret6

Happy Youth

Perioada de implementare: 10.05.2017 – 31.03.2018

Beneficiari: 

● Beneficiari directi: 10 medici scolari, 23 asistente scolare

● Beneficiari indirecti: adolescenti si famiiile acestora.

Scopul proiectului:

Proiectul Happy Youth a vizat doua directii principale: pe de o parte de a creste accesul tinerilor la consilierea privind planificare familiala prin intermediul medicilor scolari,  si pe de alta parte, de a creste implicarea lor in programul CSE din cadrul scolilor. 

Acest proiect a facilitat, de asemenea, relatia medicilor scolari cu cabinetul de planificare familiala.  In cadrul acestui proiect am initiat inclusiv discutii cu factorii de decizie privind punerea la dispozitie a contraceptiei gratuite pentru grupurile vulnerabile, in special  pentru tineri.

Activitati: 

1. Training pilot de planificare familiala pentru medicii din scoli

2. Workshop de planificare familiala pentru asistentele medicale scolare 

3. Promovarea serviciilor de planificare familiala 

4. Conferinta de diseminare

 

Testimoniale

„M-am bucurat de discutii libere, de animatia video si de implementarea in scoli a mai multor ore de educatie sexuala. Am invatat despre: date ingrijoratoare privind sarcina adolescenta, impresia tinerilor despre SRHR, importanta implicarii parintilor dar si a medicilor si consilierilor scolari in programele CSE.”

„Am apreciat formatul interactiv al intalnirii, prezentarea succinta cu mesaje foarte clare. Am invatat astazi despre importanta muncii ca echipa si a numarului impresionant de mame adolescente.” 

 „O activitate interesanta, provocatoare si generatoare de atitudini. Prezentari foarte frumoase, cu vorbitori excelenti!” 

„Trainingul a fost foarte interesant. Proiectul este foarte necesar si ar trebui extins in alte judete si, de asemenea, sa se puna in aplicare instruirea pentru alti medici in cadrul judetului. Pentru mine a fost foarte util sa primesc materiale pe care  inainte trebuia sa le caut pe internet si nu intotdeauna am stiut unde sa caut. Acum sunt mai increzatoare ca pot oferi informatii fiabile despre utilizarea contraceptiei pentru tineri.”

„Posterul Happy Youth a fost foarte util pentru ca, dupa ce l-am pus pe usa cabinetului medical, aproape imediat studentii au venit curiosi sa puna mai multe intrebari.” 

„Elevii au fost foarte bucurosi sa primeasca informatii si am vazut ca exista o lipsa imensa de informatii intre ei.” 

„Formarea a raspuns la o nevoie mare de informatii si modul in care au fost oferite a fost foarte interesant.” 

„Formarea m-a ajutat sa imi revizuiesc atitudinea atunci cand vorbesc cu studentii (in orele CSE sau consiliere), incercand sa fiu mai deschisa la nevoile lor si mai prietenoasa, pentru a ii incuraja sa vina la cabinetul medical si sa intrebe despre probleme SRHR . A fost o pregatire de inalta calitate, de la care am invatat foarte mult.” 

Rezultate proiect: 

– 10 medici scolari si 23 asistenti medicali au fost pregatiti pentru a oferi consiliere FP tinerilor si pentru a se implica in programele CSE din scolile lor;

– In primele trei luni dupa training medicii scoalari au crescut semnificativ numarul de tineri care au primit consiliere FP de la aproximativ 0 la 294 de studenti, dintre care 137 au inceput utilizarea contraceptiva. De asemenea au organizat sesiuni de CSE – 21 de sesiuni CSE cu 369 de participanti;