ISTORIA SECS

Activăm în domeniul sănătății sexuale și reproductive de peste 30 ani. Am reușit să punem bazele sistemului de planificare familială din România. Provocările cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului au dus la închiderea parțială a acestor cabinete, dar nu ne dăm bătuți și continuăm să ne facem treaba cât mai bine putem. 

2000 - 2010
2000 - 2010

PLANIFICAREA FAMILIALĂ

SECS a lansat primul site din România dedicat prevenirii infecțiilor cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA, ca urmare a eforturilor SECS și UNDP.

A realizat un manual de instruire a formatorilor pentru curriculum de planificare familiala si a instruit toti formatorii acreditati din România pe tema planificarii familiale.

A dezvoltat curricula pentru instruirea de baza privind planificarea familiala a doctorilor de familie si a asistentelor si a instruit peste 7000 de participanti.

A realizat un model bazat pe trei stâlpi pentru Programul National de Planificare Familiala.

A dezvoltat si implementat la nivel national sistemul logistic de  monitorizare a distributiei contraceptivelor.

A oferit asistenta tehnica pentru autoritatile locale din toata tara pentru implementarea Programului National de Planificare Familiala.

A implementat proiecte de mobilizare a comunitatilor in marile orase din România, cu scopul de a creste accesul populatiei sarace la serviciile de planificare familiala.

A dezvoltat si implementat programe Contraceptia dupa Avort in marile maternitati din România.

A implementat cu ajutorul tinerilor voluntari campanii cuprinzatoare de prevenire a HIV/SIDA in mediul rural.

A dezvoltat curriculum de instruire privind drepturile reproductive si sexuale si sanatatea reproducerii si sexuala a celor care traiesc cu HIV si a instruit furnizorii de servicii in domeniul sanatatii reproducerii.

A oferit servicii de planificare familiala si sanatatea reproducerii printr-o retea de 11 clinici.

A implementat proiecte de mobilizare sociala si de constientizare privind cancerul de sân si depistarea timpurie a acestuia. 

A initiat Reteaua „impreuna pentru sanatatea sânului”.

SECS a implementat proiectul Femei Antreprenor in Rural prin care a urmarit cresterea spiritului antreprenorial din rândul femeilor din zona rurala.

MAI MULTE DESPRE NOI:

Echipa

ECHIPA Echipa noastră este una formată recent, unită de dorința de a aduce o schimbare pozitivă în domeniul sănătății sexuale...

Citește mai mult

SECS

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală este o organizație neguvernamentală fondată în anul 1990 cu ajutorul IPPF (International Planned Parenthood...

Citește mai mult

Raport Anual

RAPORT ANUAL Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală publică anual un raport ce cuprinde informații legate de activitatea organizației, venituri,...

Citește mai mult