Voluntari-01

Noutati

Octombrie 2020

TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgenţă realizat de către departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi este destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital.

Numerele la care specialiştii serviciului TOXAPEL vă stau la dispoziţie 24 de ore din 24 sunt :

– (021) 210.61.83

– (021) 210.62.82

Octombrie 2020

Pagini Mov pentru Părinți implicați și dedicați recuperării micuților lor.

Pagini Mov s-a născut din nevoia părinților de a face tot ce este posibil pentru recuperarea copiilor lor cu deficiențe sau dizabilități: copii prematuri, dismaturi, cu APGAR mic la naștere, copii cu malformații sau sindroame congenitale, copii cu turburări din spectrul autist, copii cu întârzieri în dezvoltare, copii cu afecțiuni neurologice și copii care necesită tratament pe termen lung, etc..

În Pagini Mov se regăsesc peste 1000 de centre medicale și de recuperare private sau de stat, organizate pe județe și localități și după vârsta copilului pentru care oferă servicii.

Începând cu 2013, încă de la înființare, unul dintre scopurile Asociației Unu și Unu a fost acela de a ajuta, sprijini și ghida recuperarea copiilor născuți prematur sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere.

Problemele cu care se confruntă un copil îndelung spitalizat la naștere sunt multiple și pot fi serioase. Din lipsa unui Registru Național de Urmărire a Prematurilor, fiecare familie este responsabilă de recuperarea copilului spializat la naștere în secția de terapie intensivă neonatală. De cele mai multe ori familia este îndrumată în prima faza de medicul de familie și de neonatologul care a îngrijit bebelușul în spital, dar ajunge să consulte nenumărați specialiști, cel puțin în primii ani de viață ai copilului.

Un copil născut prematur poate avea nevoie de terapie pentru probleme respiratorii, auditive, oftalmologice, neurologice, psihologice, ș.a.. În prezent în România activează profesional 135 de medici neurologi specialiști și rezidenți la care pot apela familiile celor 18.000 de bebeluși prematuri născuți anual. Aceștia sunt cei care urmăresc dezvoltarea copilului în primii 2 ani de viață, prin controale la interval de 3 luni, apoi la 6 luni.

Pagini Mov este un proiect al Asociației Unu și Unu la care au lucrat studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București în stagiile de practică aferente anilor de studiu 2018-2019 si 2019-2020.

>>Link Platformă<<

Septembrie 2020

Conferința Internațională cu tema

“Sănătatea perinatală – o abordare psiho-socio-medicală”

Evenimentul se va desfășura online, între 25-26 Septembrie 2020 și își propune să promoveze o abordare complexă a îngrijirii mamei și copilului, bazată pe dovezi științifice și colaborarea interdisciplinară.

Sunt invitați să participe psihologi și psihoterapeuți, medici (cu specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, medicină de familie, psihiatrie), moașe, asistenți medicali, fiziokinetoterapeuti, educatori prenatali, doula și consultanți în lactație și, nu în ultimul rând, studenți. Cursul este creditat.

Intra pe acest link pentru a afla mai multe informatii si pentru a te înscrie la curs.

August 2020

Pe blogul  celor de la Durex am dat peste o mulțime de informații utile.

Numeroase informații despre sexualitate, viață sexuală, infecții cu transmitere sexuală și alte informații și recomandări pot fi citite pe blogul celor de la Durex, pe care îl recomandăm când ai nevoie de informații în plus.

Link către blog -> Apasă aici! 

August 2020

Preventia prin vaccinare a cancerului de col uterin.

Curs online creditat.

 

Cursul este structurat in doua lectii:

 • Epidemiologia infectiei HPV si a cancerelor asociate infectiei HPV in Romania. Istoria naturala a infectiei HPV si a progresiei catre cancerul de col uterin. Metode de preventie si vaccinare.
 • Vaccinarea anti-HPV. Administrarea vaccinurilor, pastrarea acestora, precautii si contraindicatii. Siguranta vaccinarii anti-HPV. Eficacitatea, eficienta si impactul vaccinarii anti-HPV.

Ultimul capitolul al cursului este reprezentat de intrebari, raspunsuri si „mituri” legate de vaccinare.

Intra pe acest link pentru a afla mai multe informatii si pentru a urma cursul.

August 2020

Curs de Puericultură Online.

În cadrul cursului de puericultură, viitori sau proaspeți tătici, pot învăța de la specialiști despre rolul tatălui, travaliu, naștere, igiena bebelușului și colicile abdominale și multe alte informații.

Totodată, ai dreptul la 15 zile lucrătoare de concediu paternal plătit, dacă ai obținut Atestatul de absolvire a Cursului de Puericultură.

Întră pe acest link pentru a afla mai multe informații, pentru a urma cursul și pentru a obține atestatul.

Iunie 2020

 

 La Policlinica Sociala Baba Novac pot accesa gratuit servicii medicale, investigații și tratamente, 1200 de mame fără venituri, prin proiectul ”Ajută o mamă să se ridice din nou!”

Ce le oferia oamenilor, Policlinica Socială Baba Novac?

O echipă de 23 de medici, dintre care 15 medici voluntari, asigură pacienților de la Policlinica Socială Baba Novac printre care și cele 1200 de mame fără venituri și asigurări medicale, acces la servicii medicale, analize, investigații, screening-uri și chiar medicamente.

1200 de mame înseamnă 2000 de copii de care se îngrijesc dar care trăiesc mereu cu teamă că pot rămâne singuri. De aceea, proiectul ”Ajută o mamă să se ridice din nou” are nevoie de sprijin constant.

Mai multe detalii despre servicii si modalitati prin care puteti sa va implicati si sa ajutati, gasiti pe site-ul Fundatiei Regina Maria

Iunie 2020

 

 

Miercuri, 10 Iunie 2020, Parlamentul a votat un proiect de lege care prevede incriminarea violenței cibernetice în mediul online.

Amenințările online sau difuzarea de imagini intime vor fi de acum sancționate.

”Conform proiectului de lege semnat de mai mulți parlamentari de la toate partidele politice, inițiat de deputatul USR Cristina Ionela Iurișniți, printre categoriile violenței domestice ar urma să fie inclusă și violența cibernetică, astfel încât persoanele hărțuite în mediul online să poată beneficia de protecție, iar agresorii să poată fi sancționați. Forma în vigoare a legii nu include violența cibernetică printre tipurile de violență domestică.

Dincolo de sancțiunile penale ale agresorilor, prin introducerea violenței cibernetice în Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, victimele pot beneficia de adăpost și de ordin de protecție.

Proiectul definește violența cibernetică astfel: hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente, sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința sau reduce la tăcere victima.”

Sursă material:  Digi 24

Sursă foto: Sergey Zolkin

Mai 2020

 

Află cum să fii în siguranță la întoarcerea în școală pentru pregătirea examenelor!

Sfaturi de la UNICEF pentru școală și examene în siguranță

''Școlile vor lua toate măsurile de siguranță pentru ca pregătirea și examenele să se desfășoare fără riscuri atât pentru sănătatea elevilor și a familiilor lor, cât și pentru cea a profesorilor. Totuși, trebuie să știm și să respectăm câteva reguli de igienă și reguli care privesc distanța față de ceilalți. Iată, mai jos, câteva dintre ele. Urmate cu strictețe, aceste sfaturi te vor ajuta să te protejezi pe tine, pe colegii și prietenii tăi, pe membrii familiei."

 1. Spală-te pe mâini cât mai frecvent posibil: de fiecare dată când pleci de acasă, când intri în școală, când folosești toaleta sau când atingi obiecte pe care le-au atins și alții. Spală-te pe mâini cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. Nu uita să te speli pe mâini înainte de a pune masca și după ce ai dat-o jos. Dacă nu ai la dispoziție apă și săpun, folosește un dezinfectant pe bază de alcool.
 2. Din geanta de școală nu trebuie să-ți lipsească un dezinfectant de mâini și cel puțin două măști. Ai grijă să le ai mereu la tine. Pune-le lângă penar sau manuale, ca să le ai tot timpul la îndemână și să nu le uiți acasă.
 3. Dacă folosești transportul în comun ca să mergi și să vii de la școală, folosește mereu masca în autobuz/microbuz/troleu/tramvai și curăță mâinile cu dezinfectant când cobori. Pentru a te proteja și pe tine, dar și pe ceilalți, poartă masca atât peste gură, cât și peste nas. Când îți pui masca, atinge-o numai de elastic/mânere, la fel și când o dai jos.
 4. Asigură-te că nu ai temperatură și nu te simți rău înainte de a pleca de acasă. La școală, ți se va lua temperatura cu un termometru cu infraroșu. Dacă temperatura unui elev este peste 37.3 grade, va trebui să se întoarcă acasă. Dacă ai temperatură, simți că ești răcit sau te simți rău în general, stai acasă și spune-le părinților, care îi vor anunța pe profesori.
 5. Pentru siguranța ta, în școală va fi mereu prezent un medic. Dacă îți este rău, anunță profesorii, iar medicul te va consulta și îți va spune ce să faci.  
 6. Când ajungi la școală, păstrează distanța față de colegi. Poate nu v-ați mai văzut de multă vreme, dar evitați să vă luați în brațe, să dați noroc sau să bateți palma. În clasă și în pauză, folosește marcajele și indicațiile ca să poți păstra distanța față de ceilalți.
 7. Dacă îți vine să strănuți sau să tușești, folosește un șervețel sau fă-o în pliul cotului. Spală-te pe mâini sau dezinfectează-le după aceea. Dacă ai folosit un șervețel, arunca-l imediat într-un coș de gunoi cu capac.
 8. Chiar dacă este tentant, nu fă schimb de obiecte cu colegii – pixuri, gumă de șters, cărți sau caiete. Trebuie să eviți cât mai mult atingerea obiectelor și suprafețelor din jur, care pot fi contaminate și te pot infecta. Nu uita, mai ales, ca, după ce atingi o suprafață, nu trebuie să-ți atingi fața.
 9. Dezinfectează-ți constant telefonul mobil, mai ales dacă l-ai folosit la școală sau în mijloacele de transport.

Succes la examene!

 

Sursă material: site UNICEF

Mai 2020

Bright Sky Ro – aplicația mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice

 • Fundația Vodafone România lansează aplicația Bright Sky Ro, un instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute astfel de cazuri. Aplicația a fost dezvoltată inițial de către Fundația Vodafone Grup și ulterior adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Bright Sky Ro este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară.

 

 • Bright Sky Ro are, în primul rând, un rol de informare și educare pentru că descrie care sunt categoriile de violență de gen, combate miturile legate de acest fenomen și permite utilizatorului să evalueze siguranța unei relații prin simpla completare a unui formular electronic. Aplicația oferă și o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află. În plus, meniul aplicației permite accesul utilizatorilor la informații despre cauzele și consecințele abuzului, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă a violenței domestice (ordinul de protecție provizoriu dat de poliție și ordinul de protecție dat de instanță), precum și măsurile care pot fi adoptate pentru creșterea siguranței în mediul online.

Mai 2020

UNICEF în România și partenerii săi au desfăşurat un studiu privind situația copiilor vulnerabili și a familiilor acestora în contextul pandemiei COVID-19.

 • Am făcut o selecție de răspunsuri reieșite din acest sondaj, dintre informațiile cele mai concludente. Le puteți revedea mai jos.

 • Între studiul îl regăsiți la adresa: https://romania.ureport.in/opinions/

   

Aprilie 2020

Polonia - Partidul de guvernământ profită de actuala situație de criză pentru a submina siguranța femeilor și a tinerilor 

 • Pe fondul pandemiei Covid-19, proiectele de lege care interzic îngrijirea avortului și astfel, punerea în pericol a tinerilor prin criminalizarea relațiilor și a educației sexualității, urmează să fie votate în Parlamentul polonez pe 15 și 16 aprilie 2020.
 • Suntem alături de organizațiile poloneze care reprezintă vocea celor afectați de astfel de măsuri, încercând să diminueze astfel povara lipsei de suport social în acest context.
   
 • Toate detaliile le regăsiți la adresa:

Aprilie 2020

8 Aprilie - Ziua Internațională a Romilor

 • Cu prilejul Zilei Romilor dorim să mulțumim tuturor partenirilor noştri de etnie romă! In mod special, le mulțumim acestora pentru implicarea în proiectul ,,My body, my rights"!,  în care, cu perseverență, seriozitate şi profesionalism ne-ați sprijinit să vorbim femeilor şi barbaților despre ceea ce pot face pentru a avea familii sănătoase şi fericite!

 • Dorim să mulțumim si tuturor persoanelor de etnie romă implicate în activitățile noastre. Experiența interacțiunilor din cadrul acestui proiect ne arată încă o dată că valoarea unei persoane constă în simpla sa existență.

 • De aceea, apreciem fiecare persoană de etnie romă ca fiind unică și valoroasă.

Aprilie 2020

Call-center gratuit pentru părinții de bebeluși prematuri sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere

 • Ești însărcinată și la risc de a naște prea devreme?
 • Ești părinte de bebeluș născut prematur sau părintele unui pui care are nevoie de spitalizare îndelungată la naștere?
 • Sau ai nevoie de suport după externarea bebelușului din terapie intensivă?

Știm că ai o mulțime de neliniști sau de întrebări mai ales în această perioadă…

Sună la (021).9980 și spulberă din neliniști împreună cu echipa de psihologi și psihoterapeuți Unu și Unu, L-D între 08:00-20:00. Sau întreabă cu încredere un medic neonatolog, care poate să îți ”traducă” pe înteles diagnosticul puiului tău sau implicațiile Corona Virus L-V între 08:00-11:00.

                Acest call-center este un proiect al Asociației Unu și Unu, ce funcționează gratuit datorită implicării celor 10 psihologi și psihoterapeuți: Delia Manciuc, Diana Cotumbeanu, Gabriela Dumitru, Paula Ternauciuc, Adina Burghel, Anca Bilbă, Ileana Costache, Ruxandra Comsa, Mihaela Postelnicu, Iuliana Taranovschi, Florentina Niculescu, Otilia Mentelers și Rodica Bounegru, dar și al dnei. dr. Roxana Aldea (Medic Neonatolog la Maternitatea Târgoviște).

NeonaTEL – 021.9980

Call-center gratuit pentru părinții de bebeluși prematuri sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere.
 • Numar cu tarif normal, apelabil din orice rețea fixă sau mobilă, pe întreg teritoriul României.
 • NeonaTEL funcționează zilnic în intervalul orar 08-20:00, cu excepția zilelor de Sărbătoare legală.
 • Conversațiile în cadrul acestui call-center nu sunt înregistrate, din motive de confidențialitate. Respectăm intimitatea fiecărei persoane.
 • Specialiștii din cadrul acestui proiect au libertatea de a încheia orice conversație dacă aceasta devine nepotrivită, injurioasă sau agresivă. Vă rugăm să folosiți un limbaj respectuos și o adresare decentă.

Ianuarie 2020

Ofertă de loc de muncă la Societatea de Educație Contraceptivă

și Sexuală

 • Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală caută un nou coleg în funcția de Public Policy Officer.
 • Cei interesați sunt invitați să trimită CV-ul electronic la adresa: carmen.suraianu@gmail.com până pe 15 februarie. Candidații selectionați vor fi invitați la un interviu.
 • Pentru mai multe detalii, consultați fișierul atașat :
  Anunt Recrutare

Ianuarie 2020

SAFE from SGBV (sexual and gender-based violence)

 • Săptămâna trecută voluntarele noastre au participat la Bruxelles la a doua parte a proiectului SAFE from SGBV.
 • Acest proiect vizează realizarea unui ghid ce poate fi utilizat în școli și licee la sesiuni despre abuz si egalitate de gen.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect va invitam sa dati click AICI

Decembrie 2019 - Ianuarie 2020

Intalniri de informare in cadrul proiectului

"My Body, My Rights"

 • ​​In cadrul proiectului Merk, in lunile decembrie 2019 si ianuarie 2020 au avut loc intalniri de informare pe teme de sanatate in Ialomita, Prahova si Bucuresti.
 • Tinerii au discutat cu mediatoarele sanitare, asistentele medicale comunitare, voluntarii despre importanta igienei si a dialogului intre generatii pe teme de sanatate reproductiva.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa dati click AICI.

Noiembrie 2019

Oferta de loc de munca la Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala

 • Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala cauta un nou coleg responsabil de coordonarea si punerea in aplicare a politicii organizationale, de advocacy si a strategiilor de comunicare.
 • Cei interesati sunt invitati sa trimita CV-ul electronic la adresa: carmen.suraianu@gmail.com pana pe 26 noiembrie. Candidatii selectionati vor fi invitati la un interviu.
 • Pentru mai multe detalii, consultati fisierul atasat :
  Anunt Recrutare

August 2019

Tabara Mamaia

IMG_3217