DESPRE SECS

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală este o organizație neguvernamentală fondată în anul 1990 cu ajutorul IPPF (International Planned Parenthood Federation) pentru a răspunde nevoilor de informare, educare și oferire de servicii în domeniul sănătății sexuale și reproductive.

VIZIUNE

Viziunea noastră are în vedere o societate în care fiecare persoană își cunoaște și poate să-și exercite drepturile sexuale și reproductive, fără discriminare, constrângere și violență. Ne ne dorim că tinerii să aibă acces la informații sigure de educație sexuală comprehensivă pentru a putea lua decizii informate.

Vrem că toată lumea să aibă acces la servicii de sănătate reproductivă de calitate. Prin demersurile noastre de advocacy încercăm să combatem stigmatizarea și milităm pentru schimbarea politicilor publice, astfel încât drepturile sexuale și reproductive să fie respectate. 

MISIUNE

Misiunea organizației este aceea de a apăra sănătatea și a promova drepturile sexuale și reproductive, ca drepturi ale omului. 

Demersurile noastre vizează asigurarea accesului la servicii complete de sănătate sexuală și reproductivă, inclusiv contracepție, avort în condiții de siguranță și asistență medicală maternală. Prin intermediul campaniilor de informare, comunicare și conștientizare, promovăm egalitatea de gen, echitatea și dreptatea. 

VALORI

Noi credem că sexualitatea este o componentă esențială a fiecărei persoane pe parcursul întregii vieti, parte integrată din starea de bine fizică, mentală și socială.

Noi credem că fiecare persoană trebuie să poată să-și exercite drepturile sexuale și reproductive fără să fie stigmatizată și discriminată.

Noi credem într-o societate care valorizează diversitatea, toleranța și incluziunea socială.

MAI MULTE DESPRE NOI:

Echipa

ECHIPA Echipa noastră este una formată recent, unită de dorința de a aduce o schimbare pozitivă în domeniul sănătății sexuale...

Citește mai mult

Istoric

ISTORIA SECS Activăm în domeniul sănătății sexuale și reproductive de peste 30 ani. Am reușit să punem bazele sistemului de...

Citește mai mult

Raport Anual

RAPORT ANUAL Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală publică anual un raport ce cuprinde informații legate de activitatea organizației, venituri,...

Citește mai mult