Talk for Youth

Talk for You(th) - podcast

Ce ar trebui să știi la 16 ani? Că schimbările corpului tău sunt firești? Că ai drepturi într-o relație, că ești egal cu cei din jurul tău? Cum să te protejezi de sarcini și boli cu transmitere sexuală? Că este posibil să nu știi încă cine ești, dar acesta este un proces firesc prin care trec toți adolescenții?

Ana și Luca, două personaje fictive, discută despre toate aceste aspecte și multe altele, care le pot influența viața adolescenților și relațiile cu ceilalți, în podcastul Talk For You(th). Bullying-ul, consumul de droguri, egalitatea de gen, orientarea sexuală, consimțământul, body shaming-ul, anxietatea, depresia și normele de gen sunt doar câteva din temele abordate în cele 24 de episoade care vor apărea săptămânal, începând cu 30 iunie, pe aplicațiile de podcast și Youtube. Podcastul Talk For You(th) este produs de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală și susținut de Radio România Cultural. Proiectul este finanțat de IPPF (International Planned Parenthood Federation). Parteneri media: IQads și Radio Tanănana.

Episoade

Consimțământul

Episodul 6 Consimțământul Ce este consimțământul? Cum funcționează consimțământul? Te poți răzgândi în orice moment, dacă simți asta? În acest...

Asculta podcast-ul

Despre proiectul Talk for You(th)

Finanțator: IPPF EN

Perioada de implementare: Ianuarie-Decembrie 2021

Beneficiari:

Peste 10.000 de tineri cu vâsta cuprinsă între 16-20 de ani care au acces la internet și care să asculte cel puțin un podcast.

Scopul proiectului: Creșterea accesului la cel puțin 10.000 de tineri din România cu vâsta între 16-20 de ani, la informații despre sănătate prin 24 de episoade tip podcast, până la data de 15 Decembrie 2021. Proiectul abordează dezvoltarea unei serii de podcasturi cu 24 de episoade care acoperă o gamă largă de subiecte din educația pentru sănătatea reproductivă, contraceptivă și sexuală, subiecte care vor aborda diferite forme ale violenței (abuz sexual, cyberbullying, rasism, body-shaming) și subiecte precum: relații sănătoase vs relații toxice, drepturile tale într-o relație, consimțământ, anxietate și depresie, alimentație și tulburări nutriționale, cum consumul de droguri și dependența ne afectează sănătatea, pentru a îmbunătăți experiența tinerilor în mediul online dar mai ales pentru a-i ajuta să ia decizii informate cu privire la sănătate. Aceste podcasturi vor fi disponibile pe mai multe rețele precum Spotify, Youtube dar mai ales, acestea vor fi disponibile aici, pe site-ul SECS.

Activități:

  • Dezvoltarea documentelor necesare pentru scenariile podcasturilor.
  • Dezvoltarea unei secțiuni speciale pe site-ul SECS unde vor fi postate podcasturile.
  • Promovarea proiectului în mediul online.

20 de parteneri SECS vor fi informați în momentul postării fiecărui podcast. Un episod de tip podcast va fi postat pe săptămână.

Coordonator proiect: Mioara Florentina Sărăcuțu

Tags: No tags