Voluntari-01

Vision 2020

IN ANUL 2000

In anul 2000 Organizatia Natiunilor Unite a lansat obiectivele de dezvoltare ale mileniului. Lumea s-a pus de acord sa lupte impotriva saraciei si, desi s-au inregistrat progrese, suntem inca departe de eradicarea ei.

Sanatatea sexuala si reproductiva si drepturile aferente ocupa un rol central in aceasta viziune. Dezvoltarea sustenabila si egalitatea de gen vor fi atinse doar atunci cand toata lumea va avea acces la servicii de sanatate sexuala si reproductiva, va avea dreptul la integritate corporala si control asupra propriei sexualitati.

Milioane de vieti au fost salvate si schimbate prin intermediul serviciilor de sanatate a reproducerii. In multe regiuni ale lumii exista legi si politici care protejeaza drepturile reproductive si previn discriminarea femeilor si a fetelor. Cu toate acestea, ne confruntam inca cu numeroase provocari: finantarea globala pentru sanatatea si drepturile sexuale si reproductive a scazut dramatic, in timp ce 222 milioane de femei si fete de peste tot din lume inca nu au acces la metodele contraceptive pe care doresc sa le foloseasca.

Un nou cadru de dezvoltare va fi adoptat curand, iar acest lucru reprezinta o oportunitate reala de a asigura justitia, libertatea de alegere si bunastarea tuturor. In final, toate acestea vor conduce la o dezvoltare sustenabila.

SECS invita partenerii si sustinatorii sa se alature in acest demers, pentru a face din aceste obiective o realitate in fiecare comunitate din lume.

Semneaza manifestul astazi si arata-ti sustinerea! Te vom tine la curent cu ultimele noutati si detalii despre cum poti sa te implici.

Sursa foto: Sursa: http://www.ippf.org/resource/Vision2020