BOARDGAME – Violența bazată pe gen

BOARDGAME - Ce cred ceilalți, CE CRED EU?

Am dezvoltat în cadrul proiectului „Împreună învingem violența bazată pe gen” un joc de societate care abordează probleme precum violența bazată pe gen și stereotipurile. Mai mult decât atât, am distribuit în mod gratuit 800 jocuri care au ajuns la elevi din județele Bacău și Ialomița. Aceștia au jucat jocul la clasă sub îndrumarea profesorilor și consilierilor școlari care au participat la sesiuniea de training privind utilizarea jocului. 

MANUALUL FACILITATORULU

Acest manual oferă și include o prezentare generală a aspectelor cheie și a cunoștințelor relevante legate de violența de gen pentru a îndruma profesorii și personalul școlii asupra modului în care să abordeze problema violenței bazate pe gen cu elevii. De asemenea, acest manual include activități atât pentru profesori, cât și pentru elevi atunci când abordează această tematică. Manualul are scopul de a vă oferi dvs. și grupului dvs. informații corespunzătoare cu privire la violența de gen și de a vă ajuta să identificați formele acestui fenomen în situații din viața reală. În plus, manualul le oferă cititorilor cunoștințele necesare
pentru a crea spații sigure și de sprijin în care să-și dezvolte noi abilități de viață, să învețe despre propriile drepturi, să conteste normele convenționale și să contribuie la prevenirea oricărei forme de violență de gen.

BROȘURA DE CONȘTIENTIZARE

Am creat această broșură pentru a răspunde cât mai bine și mai pe scurt întrebărilor voastre despre violența bazată pe gen (VBG). Această broșură conține informații inclusiv despre felul în care se diferențiază violența bazată pe gen de violența domestică și bullying. De asemenea, pentru a înțelege mai bine VBG este necesar să vedem la ce se referă genul, care sunt rolurile atribuite genurilor, dar și stereotipurile uzuale cu privire la acestea. Nu în ultimul rând, cu toții putem fi martori sau victime ale VBG. Cum reacționăm și cui ne adresăm în funcție de mediul și tipul de violență? Este bine să fim pregătiți, să prevenim și să reacționăm corect astfel încât să evităm escaladarea situațiilor, iar în cazul în care suntem martorii unui caz de VBG, să știm cum putem ajuta victima.

__

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Proiect derulat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău și Sex og Politikk, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Tags: No tags